• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

HEEFT U HULP NODIG?

Kun je niet vinden wat je zoekt? Dan kun je ons bereiken via:

CONTACTFORMULIER

Homepage Extended

Slapen met linnen is uniek

De uitstraling van linnen beddengoed is niet te evenaren met andere materialen en bovendien zorgt slapen onder linnen beddengoed ook nog eens voor een bewezen betere nachtrust en slaapcomfort.
De ecologische en antibacteriële eigenschappen van linnen dekbedden en linnen lakens reguleren de lichaamstemperatuur en zorgen voor een natuurlijke acclimatisatie. Linnen beddengoed wordt zelfs geadviseerd voor mensen met allergien.
Puur Linnen heeft een collectie samengesteld met de mooiste linnen dekbedovertrekken en linnen lakens die in Europa verwerkt worden. Het merk Libeco en Decopur hebben zelfs het 'Master of linnen' label, wat garant staat voor de herkomst van vlas dat strikt verbouwd en verwerkt is in Europa. De kwaliteit van onze gehele collectie voldoet aan strikte criteria.
Heeft u behoefte aan advies over de inrichting van uw slaapkamer, het toepassen van de verschillende materialen en kleuren of het samenstellen van een mooie set linnen beddengoed? Bel ons dan; wij komen zelfs graag bij u langs voor een compleet styling advies van uw slaapkamer.
Slapen met linnen is verslavend. Laat u ook overtuigen en start met een eerste linnen dekbedovertrek. Wij zijn ervan overtuigd dat er nog vele aanvullingen zullen volgen.

Wasadvies

Puur Linnen adviseert haar klanten om linnen dekbedovertrekken en overig linnen beddengoed die volledig van linnen gemaakt zijn op maximaal 60 graden in de wasmachine te wassen. Verder adviseren wij om de wasmachine niet te overladen omdat dit ervoor kan zorgen dat de vezels afbreken. Het beste kunt u vervolgens het linnen beddengoed in de openlucht laten drogen en de laatste 10 minuten in een droogtrommel drogen om weer het zachte gevoel te krijgen. Geeft u er de voorkeur aan om het linnen beddengoed te drogen in de droogtrommel dan adviseren wij u om het apart van andere was te drogen op middelmatige temperatuur.

Voor het beddengoed waar linnen gecombineerd is met katoen adviseren wij om maximaal op 40 graden te wassen en verder zijn alle bovenstaande tips ook hier van toepassing.

Een groot deel van onze collectie bestaat uit voorgewassen linnen / stonewashed linnen beddengoed. De stonewashed linnen stoffen zijn zacht en hebben een licht kreuk effect. Het is dan ook overbodig om deze dekbedden en lakens te strijken.

Opmaken van uw bed

De meeste van onze klanten starten met een linnen dekbedovertrek en een kussensloop. Linnen lakens, extra linnen kussenslopen en linnen hoeslakens volgen meestal snel. Een bed dat opgemaakt is met linnen geeft een bijzonder sfeervolle en stoere uitstraling aan een slaapkamer. Ons ideale bed bestaat uit een linnen flatsheet, linnen topsheet, linnen dekbedovertrek en minimaal 4 kussens. Een linnen flatsheet is een groot linnen laken met basic afwerking welke afhankelijk van de hoogte van uw bed, bijna tot op de grond hangt. Een linnen topsheet wordt onder om het dekbedovertrek heengeslagen. Dit adviseren wij om het een extra luxe sfeer geeft maar bovendien ervoor zorgt dat u niet elke keer uw dekbedovertrek hoeft te wassen.